Tiroid
Sabahları yataktan kalkamıyorsanız yediğiniz halde kilo veriyorsanız ya da iştah kaybı oluyorsa uykularınız bozulduysa üşüyorsanız el ve ayaklarınız titreyip morarıyorsa ve saçlarınız dökülüyorsa tiroid hastası olabilirsiniz.

Tiroid vücudumuzdaki görevi nedir?
Tiroid  gırtlak ve köprücük kemiğine yerleşmiş kelebek şeklinde bir salgı bezidir. Bu salgı bezi metabolizmayı ve vücut ısısını düzenler bağırsakları hareket halinde tutar regl döngüsünün düzenli olmasını sağlar.Tırnak ve saçların sağlıklı kalmasını sağlar.

Tiroid ile ilgili hastalıklar

Hipotiroidizm: Hormonların az salgılanmasından dolayı oluşur. Unutkanlık, yorgunluk, üşüme halsizlik çabuk yorulma kabızlık saç dökülmesi ciltte kuruluk ve kaşınma kilo alıp diyet yaptığınız halde kilo verememek belirtileri olabilir.

Hipertiroidizm: Zehirli guatr olarak da bilen bu hastalık hormonların fazla çalışmasından dolayı oluşur. Hızlı kalp çarpıntısı ishal vücut ısısının yüksek olması ellerde titreme ağız kuruluğu kemik erimesi ve ağız kuruluğu gibi belirtiler meydana gelir.


Tiroidit –Tiroid bezi iltihaplanması: Boyunda ağrı ile kendini gösterir. İltihap çoğu hasta da kendiliğinden düzelir.Geçici bir durumdur.