Başınız ağrıdığında hemen ilaç  almayın. Doğal yollardan tedavisini deneyin. Baş ağrısının birçok sebebi olabilir. Baş ağrıları daha çok stres, hava durumu, tansiyon ve kanda oksijenin azalmasından oluşabilir. Gerilimli ortam ve stresten ileri gelen gerilim tipi baş ağrıları görülür. Şiddetli bir ağrıdır.

Baş ağrısından kurtulmak için neler yapabiliriz?
Migrene dayalı bir ağrı yaşıyorsanız karanlık ve sessiz bir odada yatarak geçmesini bekleyebilirsiniz.
Gerilimden ve stresten uzak bir yerde dinlenmeye çalışın. Açık hava da yürüyüşe yapın ve derin nefes alıp verin.
Alnınızdan şakaklara doğru masaj yapabilirsiniz. Araştırmalara göre muz makarnanın baş ağrısına iyi geldiği söyleniyor.  Eğer hala devam ediyorsa doktora başvurup ilaç kullanabilirsiniz. Lütfen doktorun vermediği bir ilacı kullanmayın.

Oruçluyken baş ağrısını geçirebilmek için  yapmamız gerekenler:
 Boynunuzu ve omuzlarınızı hareket ettirerek egzersizler deneyin. Gerilimden dolayı başınız ağrıdığında yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatın. Sıcak bir duş vücudunuzun gevşemesini sağlayabilir. Duşa giremezseniz ayaklarınızı sıcak suda tutun.
Limonun kokusunun baş ağrısına iyi geldiği uzman tarafından söyleniyor. Sizde başınız ağrıdığında limonu elinizde ezip alnınıza sürebilirsiniz.  Baş parmağınızla işaret parmağı arasındaki eklem noktalarına hafifçe masaj yapın. Hafiflettiğini göreceksiniz.