Oruç Zamanı
Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesiyle oruç tutanların
nelere dikkat etmesi gerektiğini yazımda paylaşıyorum.
Araştırmalara göre oruçlu insanlarda yorgunluk asabiyet
dikkatsizlik bas ağrısı gibi olumsuz etkiler görülebiliyor.Bunu en aza
indirmemiz için yapmamız gerekenler:
1-Sahura kalkmayı ihmal etmeyin.
Yaz günlerinde oruç suresinin uzun olması nedeniyle aç kalma
süresi uzuyor ve kan şekeri düşüyor bu yüzden sahura kalkınmalı.
2-İftarda mideye çok yüklenilmemeli.
Orucu açtıktan sonra hızlı ve çok besin alımı mideyi yorabilir.Kalp
sağlığını da olumsuz etkiler.Belirli
aralıklarla beslenmek gerekir.
3-Yoğurt iftar sofrasının vazgeçilmezi...
Orucunuzu açtıktan sonra çorba ve salata ile geçiştirin.Ana
yemek öncesi 20-30 dakika bekledikten sonra yemekle birlikte mutlaka yanında yoğurt ,ayran gibi gıdalar tüketilmeli.
4-Kızarmış ve tuzlu besinler tüketmeyin.
Gün boyu daha çok susamanıza neden olacağı için yağlı ve
tuzlu besinleri tüketmekten kaçının.Onun yerine bol bol sebze ve meyve yenmeli ;ceviz ,fındık ,badem tercih edilmeli
5-Bitki çaylarından yararlanın.
Bitki çayları iftardan sonra midenize sindirim açısından iyi
gelebilir. Hem susuzluğunuzu giderir hem
de sindiriminizi kolaylaştırır. Ayrıca tarçınlı su ya da bitki çaylarına tarçın
eklerseniz kan şekerinizin düşmesini
engellersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder